Entry- och exitundersökningar

I många moderna företag är medarbetarna den mest värdefulla resursen. Därför är det viktigt att ta reda på varför en medarbetare väljer att lämna företaget, och hur ni ser till att nya medarbetare får bästa möjliga start. Rambolls entry- och exitundersökningar är utformade för att ge konkreta svar på just detta.

Exit-undersökningar: Är det något ni kan göra bättre?

Att en medarbetare slutar kan bero på många olika saker. Det kan ha att göra med er organisation, men det kan också handla om den verksamhet som medarbetaren nu föredrar att gå till. Våra exit-undersökningar går in på alla dessa faktorer och ger en inblick i vad ni konkret kan förbättra för att behålla era medarbetare.

 

Entry-undersökningar: Gör uppstartsperioden kortare

Upplever ni att det kan ta lång tid innan en ny medarbetare presterar på samma nivå som sina kolleger? Kanske beror det inte alltid på att "man måste komma in i det" eller att "vår arbetsplats är lite speciell". Tvärtom visar det sig ofta att en mer målinriktad insats under uppstartsperioden får nya medarbetare att prestera på betydligt kortare tid. Denna insats kan baseras på en entry-undersökning från Ramboll som kartlägger hur ni på bästa sätt kan integrera nya medarbetare i laget.

 

Kan integreras i ert befintliga HR-system

Vår undersökning kan integreras i ert befintliga HR-system så att den automatiskt skickas ut till medarbetarna – och automatiskt returneras till HR-avdelningen. På så sätt kan ni snabbare dra nytta av de insamlade kunskaperna. Detta är ännu ett exempel på de innovativa IT-lösningar vi tagit fram för att göra HR-arbetet så tidseffektivt och värdeskapande som möjligt.

Läs mer om våra relaterade tjänster